Joy Makers!

Nemokamas pristatymas nuo 50 Eur.

Tikriausiai visi pritarsite, jog namų jaukumui sukurti būtinai reikalingi augalai. Nesvarbu kokie: vazoniniai ar skinti, lapuočiai, žiediniai, dideli ar maži – visi jie įneša gyvybės ir tarsi nematomos auros jausmą. Negalime paneigti, jie ir yra tikroji gyvybė: augalas kvėpuoja, maitinasi, auga ir net naudojamas kaip maistas padeda augti kitiems. Juk tai nuostabu, tik visada gaila, kai ypač skinti augalai, greitai nuvysta ir jais džiaugtis galime gan ribotą laiką, o taip norisi, kad žalumų ar žiedų puokštė stalą puoštų kuo ilgiau.

Tačiau, kaip žinia, tokios svajonės šiais laikais gali tapti realybe! Ne tik kad gali, bet jau ir yra realiai išvystyta ir patentuota bei naudojama technologija – natūraliai užaugintą ir nuskintą augalą jau galime išlaikyti gražų, kvapnų ir elastingą ne kelias dienas ar savaitę, tačiau ištisus metus! Su tuo susidūriau dar prieš porą metų, ieškodama įdomaus, neeilinio darbo. Tų paieškų vaisius – dizainerės darbas, kurio metu šiuos stebuklingai ilgai gyvus augalus integruodavau į įvairius interjerus įvairiais pavidalais.

 

 

Technologijos paslaptis paprasta: augalas užauginamas įprastomis sąlygomis, nuskinamas savo gražiausiu vegetaciniu laikotarpiu ir apdirbamas stabilizavimo technologija. Šaltyje (apytiksliai -40o/c temperatūroje) iš augalo ištraukiama jame esantis vanduo ir vietoj jo grąžinamas medicininis glicerinas, kuris yra nekenksmingas ir naudojamas tiek medicinos tiek maisto pramonėje. Glicerinas yra daug klampesnis už vandenį, todėl neišgaruoja iš augalo ir išlaiko jo pradinį būvį ilgus metus! Tai yra visiškai saugus apdirbimo būdas, naudojamos medžiagos yra draugiškos ir nekenksmingos žmogui ar aplinkai. Šia technologija apdirbti galime beveik visus augalus, tačiau gležnesni žiedai ar lapai tokį būvį išlaiko trumpiau. Kad ir kaip bebūtų, tokiu būdu skintais augalais galime džiaugtis daug ilgiau, o ir pirkti stabilizuotus augalus apsimoka dešimtimis kartų labiau nei paprastus skintus.

Stabilizavimo technologija apdirbti augalai išlaiko ne tik išvaizdą ar elastingumą, bet ir eterinius aliejus – kvapą! Vienas iš mūsų dovanose naudojamų augalų yra levandos, kurios kvepia kaip ką tik nuskintos. Jomis galite puošti savo namus, o norint išnaudoti ir kvapą – dėti į spintą, automobilį ar vonios kambarį. Pastarajame stabilizuoti augalai išsilaikys dar ilgiau. Po apdirbimo augalai vis dar pasisavina ore esantį vandenį, todėl gerai drėkinamose patalpose augalai dar ilgiau išvaikys savo pirmines savybes.

 

 

Niekada nemėgau plastiko, tuo labiau plastikinių augalų. Štai dabar savo namus puošiu ilgai nevystančiais NATŪRALIAIS augalais, gėriuosi jų kvapu ir išvaizda. Didžiulis pliusas, jog jų nereikia laistyti ar ieškoti šviesesnės vietos, jais galime puošti patalpas, į kurias nepatenka jokia natūrali šviesa. Vienintelė priežiūra – dulkių nupūtimas su šalta džiovintuvo srove ar valymas su drėgna šluoste.

Mūsų dovanas atgaivina ir puošia kelios rūšys šia technologija apdirbtų augalų, tikimės, kad šios natūralios grožybės apsigyvens ir Jūsų namuose!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *